Spring til indhold.
Forside

Nyhed

Green Societies har givet midler til nye, grønne forskningsprojekter

Torsdag den 31. august mødte forskerne fra seed funding projekterne hinanden for at netværke og præsentere deres projekter.

Nyhed

Green Societies har givet midler til nye, grønne forskningsprojekter

Torsdag den 31. august mødte forskerne fra seed funding projekterne hinanden for at netværke og præsentere deres projekter.

Tekst og foto: Lucca Pedersen Szast, kommunikationskonsulent

Sidst på foråret sendte SSH-signaturen Green Societies et ’call for seed funding’ ud til forskere på hele Det Humanistiske- Samfundsvidenskabelige Fakultet, som arbejder med klimaforandringer, grøn omstilling eller miljømæssig bæredygtighed. 

Nu starter arbejdet for syv udvalgte projekter op.

Torsdag formiddag mødtes projektledelsen og styregruppemedlemmerne på Green Societies med forskerne fra de nye seed funding projekter til et seminar på campus i Aalborg Øst.

Dette gav forskerne en mulighed for at præsentere deres projekter, stille spørgsmål, møde hinanden og netværke på tværs.

SSH-fakultetet er nu det største fakultet på AAU, så alle kender ikke hinanden. Grøn forskning er et fagfelt i rivende udvikling, og netværk og sparring er derfor vigtigt. Målet er, at samarbejdet og den faglige udvikling på tværs af discipliner i seed funding projekterne skal inspirere til større projekter og etablere samarbejder med eksterne partnere og fælles forskningsansøgninger i det kommende år.

Det fortæller Lill Rastad Bjørst, der er videnskabelig leder af Green Societies og lektor på Institut for Kultur og Læring.

Tværvidenskabelige, grønne projekter

Dette års seed funding-midler er uddelt til projekter fra meget forskellige forskningsfelter.

Kriterierne, for at søge midlerne, var, at projekterne skulle tage afsæt i en forskningsmæssig problemstilling inden for en af Green Societies’ tre forskningssøjler: Klimaforandringer, miljømæssig bæredygtighed eller grøn omstilling.

Derudover skulle projekterne være tværvidenskabelige og involvere forskere fra minimum to institutter på SSH, være ledet af en SSH-forsker, og desuden arbejde med eksterne samarbejdspartnere.

Slutteligt er det et krav, at seed funding projekterne skal resultere i indsendelse af en større, ekstern forskningsansøgning.

Lill Rastad Bjørst har siddet i udvalget, der har vurderet dette års ansøgere til seed funding-midlerne, sammen med Anette Therkelsen, prodekan for eksternt samarbejde og forperson i Green Societies, og Yariv Taran, medlem af styregruppen i Green Societies og lektor ved AAUBS.

I år har Green Societies accepteret syv ansøgninger.

- Projekterne arbejder med alt fra menneske-natur relationer, grønne strategier i tekstilindustrien, klima og demokratiforståelse, algoritmer og unges bæredygtige praksisser online, grønne politiske konflikter, vilkår på det grønne arbejdsmarked, og meget andet, fortæller hun.

Du kan læse meget mere om dette års seed funding projekter her.

Ikke det sidste call for seed funding

Green Societies skal også fremover bidrage til samarbejde på tværs af fakultetets institutter og forskere, der arbejder med klimaforandringer, miljømæssig bæredygtighed og grøn omstilling.

Derfor bliver der et nyt call for seed funding for signaturens medlemmer igen til næste år.

Er du forsker ved Det Humanistiske- og Samfundsvidenskabelige Fakultet, og arbejder du med en af signaturens tre forskningssøjler? Så kan du blive medlem af Green Societies ved at sende en mail til Lene Lykkegaard: lenelyan@adm.aau.dk

Hvad er Green Societies?

Green Societies er en af de nye forskningsprioriteter på SSH, som har fået navnet: Signaturer.

Denne signatur har til formål at skabe en klar SSH-profil inden for samfundsvidenskabelig og humanistisk forskning i klimaforandringer, miljømæssig bæredygtighed og grøn omstilling.

Green Societies skal desuden bidrage til faglig sparring på tværs af institutterne på det Humanistiske- og Samfundsvidenskabelig Fakultet.

Derudover skal Green Societies understøtte talentudvikling, så fremtidens SSH-forskning i klima, bæredygtighed og grøn omstilling er sikret. 

På sigt skal signaturen også have fokus på outreach-aktiviteter med både nationale- og internationale forskningsmiljøer, organisationer, eksterne parter og clustre.

Læs mere om signaturen her.

Har du spørgsmål?

Kontakt